viernes, 5 de marzo de 2010

MÚSCULS DEL TÓRAX I ABDOMEN

Els principals músculs del tórax son els pectorals (major i menor), els intercostals (interns i externs) i els serrats anteriors.



- Músculs pectorals major i menor


El primer está situat entre la línia mitjana del tórax i l’axila, la seva funció es aproximar el braç al tronc. El pectoral menor es el mes profund i va desde les primeres costelles fins l’òs escápula i la seva funció es permetre la tracció d’aquest os.




- Músculs intercostals externs e interns


Aquests uneixen les costelles entre sí i amb l’os esternón. En el cas de les intercostals externs, aquests eleven les costelles i ajuden en l’inspiració (inhalar aire) i els intercostals interns baixen les costelles i faciliten l’espiració (expelar l'aire).








- Músculs serrats anteriors


Es situen en les parets laterals del tórax i uneixen les nou primeres costelles amb l’escápula, això permet que se mogui l’espatlla.


Cal destacar que entre la cavitat torácica i l’abdominal, en l’interior del organisme, existeix un múscul conegut com diafragma. Aquest es contrau quan inspirem aire, despalçant les costelles fins dalt i augmentant el volum de la caixa torácica.


En l’abdomen i trobem varis músculs importants: els oblicus (extern e intern), el recte i el transvers.


- Músculs oblicus extern e intern


Neixen en les costelles i acaben en els ossos de la cadera. El múscul oblicu extern permet la tensió de l’abdomen i l’inclinació de la columna. L’oblicu intern permet tensar la paret abdominal i realitzar la flexió i rotació de la columna.



- Múscul recte de l’abdomen


Recobreix la zona del ventre i s’ubica desde les costelles al pubis. Serveix per a flexionar el tronc fins davant i favoreixen l’espiració.


- Múscul transvers de l’abdomen


Es el mes profund i ocupa la cara interna del abdomen. La seva contracció desencadena un augment de la presió en la cavitat abdominal contribuin així a l’espiració, la digestió, la micció, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario