viernes, 5 de marzo de 2010

MUSCULS DE LES EXTREMITATS INFERIORS

Aquests presenten un gran desarrollament, ja que permet mantenir la postura rigida, realitzar el moviment de caminar i correr sobre els peus, i soportar el pes corporal. Es divideixen en els seguents grups: la cadera i la pelvis, el musle, la cama i el peu.




- Músculs de la cadera i la pelvis

Estàn els de la cara posterior, que inclueixen tres músculs (el glútis major, el glútis mitja i el glútis menor) que formen les nalgues. Aquests tenen com a funcions, extendre el musle i aproximar-lo a la línia mitja del cos.

En la zona anterior de la pelvis, están entre altres, el abductor llarg que neix prop del pubis i que acaba al fémur, permet baixar i rotar el peu.



Per l'altra part, els obturadors, en l’interior de la pelvis, serveixen per a girar la cama fins a fóra.



- Músculs del musle


En aquesta zona els músculs son mes destacats. Son el quádricep femoral i el bícep femoral. El primer es extensor de la cama y el segon, antagónic del primer, flexiona la cama. En el musle hi están també els abductors, que son un conjunt de músculs en forma de ventall que faciliten la flexió i l’extensió del musle.


Un altre múscul destacat es el sartori (neix en els ossos de la cadera i cruza el musle oblicuament, son els que permeten cruzar las cames.

No hay comentarios:

Publicar un comentario